fbpx

Peter Kristensen

Født i Gøteborg 1967. I 1972 flyttede vi til Thisted hvor jeg voksede op ”på landet”. Boet i København siden 1986 og siden 1992 i Dragør. Samlevende med Frisør Birgitte Uggerhøj og far til 2 voksne drenge som begge har gået på Nordstrandskolen og bor i Dragør. Begge er aktive i det lokale erhvervs og foreningsliv.

Uddannet indenfor shipping og arbejdede 8 år for en japansk virksomhed inden jeg tog springet som selvstændig iværksætter. Har primært arbejdet internationalt hvoraf adskillige år har været indenfor fiskeindustrien. En årrække indehaver af en ombygget, stor rød original engelsk dobbeltdækkerbus, som vi turnerede Danmark tynd i bl.a. sammen med Børnefonden. Fuld af gode ideer – nogle bedre end andre.

Interesserer mig privat for musik, hjemmehygge og hyppige gåture langs Dragørs Strandenge med vores to sorte Flatcoated Retrievere DJ og Jagger.

Peter Kristensen
Stifter og ansvarshavende redaktør

Email: peter@dragoernyheder.dk
Tlf : +45 40273097

Thomas Thorndahl

Født i Søborg 1967, men boet det meste af sit liv i Dragør/Søvang. Gift og far til 2 piger og 1 dreng som alle har gået på St. Magleby skole.

Læst Datalogi på Københavns Universitet, men begyndte hurtigt at arbejde som softwareudvikler.

Har de sidste 20 år arbejdet som selvstændig indenfor IT-branchen med bla. Infostandere, touchskærme, elektronisk vejvisning samt elektroniske opslagstavler.

Interesserer sig privat for alt med motor, kvantefysik samt 3D printning.

Thomas Thorndahl
Stifter og IT ansvarlig

Email: thomas@dragoernyheder.dk
Tlf : +45 42951460

Henrik Hvillum

Født 0404 1970
Bosiddende i Dragør, har to drenge årgang 2003 og 2006.

Siden år 2000 kommentator på Eurosport, hvor fodbold har været mit primære stofområde. Men min passion, alsidighed og analyseevne har gjort mig til den ”pålidelige reserve” på et væld af andre sportsgrene. Ved seneste optælling var det ca. 55 forskellige…

Kort sagt har jeg en god formidlingsevne, både mundtligt og skriftligt. Jeg kan overskue en stor informationsmængde og omdanne den til et letforståeligt og præsentabelt slutprodukt.

Det skrevne ord har altid interesseret mig, og jeg har leveret artikler, blogs og analyser til en del forskellige medier og sites i tidens løb. Mest bemærkelsesværdigt var jeg chefredaktør på det nu hedengangne fodbold- og livsstilsmagasin Clasico, som jeg var med til at etablere tilbage i 2013.

Før kommentatorkarrieren, og dermed drengedrømmen, for alvor blev skudt i gang, var jeg journalist og studievært på TvDanmarkFyn, hvor jeg lærte at forstå og udføre lokaljournalistikkens mekanismer.

Mit mål med enhver journalistisk opgave er, at få det bedst mulige ud af den person, jeg taler med. Udgangspunktet er med andre ord positivt.

Mine ekspertkommentatorer siger ofte, at jeg er god til at lade dem komme til orde, og at jeg rent faktisk lytter til, hvad de siger. Havde jeg været fodboldspiller på topplan, ville man nok have sagt, at jeg gør mine medspillere gode.

Karrieren kort:
1998 – 2000 Journalist, TvDanmarkFyn
2000 – nu: Sportskommentator på Eurosport, 6-eren, Canal+ og Discovery
2013 – 2015: Chefredaktør på fodbold- og livsstilmagasinet Clasico

Henrik Hvillum
Journalist og kommentator

Email: henrik.hvillum@gmail.com
Tlf : +45 26154514

Camilla Lærke Lærkesen

Camilla er selvstændig retoriker og foredragsholder. Hun arbejder til daglig med typologi, coaching og personlighedspsykologi i sin virksomhed Bevidst Introvert. Her arbejder hun for at aftabuisere introvert-begrebet gennem foredrag, podcast og coaching for introverte.

Hun arbejder desuden som freelancejournalist og kommunikationskonsulent og afholder kurser om jobsøgning og netværk.

Camilla er født i 1992, opvokset i Dragør og bor i dag i Hellerup, men rider stadig lange ture i Kongelunden og vinterbader på Dragør Søbad.

Læs mere på bevidstintrovert.dk og linkedin.com/in/camillalaerkesen

Camilla Lærke Lærkesen
Tlf. 28 20 22 07
Email: c.laerkesen@gmail.com

Dines Bogø

Født i Gentofte 1944. Skole i Gentofte og i 1962 ansat i Privatbanken. De første 3½ år på Frederiksberg. Telegrafist ved Sjællandske Telegrafregiment og efterfølgende fra 1967 ansat i bankens nye EDB-afdeling, som programmør, kontorleder og ansvarlig for uddannelsen af nye medarbejdere i IT-afdelingen.

Allerede fra ungdomsårene interesseret i lokalhistorie. Først i Gentofte, senere på Frederiksberg og fra 1963 i særdeleshed i Dragør.

Han har og har haft mange interesser. De mest vedholdende er interesse for lokalområder, besættelsestiden og en særlig interesse for danske kriminalsager, primært de sager, der ikke skal opklares.

Meget tidligt var han aktiv på internettet og han har sideløbende skrevet over 700 artikler til dag- ugeblade og tidsskrifter. Det er også blevet til 380 foredrag og byvandringer.

Lene og Dines Bogø har to døtre og tre børnebørn og interessen for det lokalhistoriske har smittet af.

Dines Bogø
Email: dines@dragoernyheder.dk
www.sydamager.dk/DB/Profil

Pia Melander Guilbert

Pia er selvstændig journalist og kommunikationskonsulent med base i Dragør. Udover at skrive artikler for DragørNyheder laver Pia onlinejournalistik for blandt andet Journalistforbundet og Region Hovedstadens Psykiatri.

Hun har skrevet pressemeddelelser om alt fra skruer til skønhedsprodukter, laver kommercielle (kundebetalte) artikler for Børsen og GN Hearing, og så har hun skrevet en biografi for Dragør-kunstneren og iværksætteren Flemming Brylle.

Pia er født i 1977, opvokset i Dragør og mor til to piger, der går på Dragør Skole.

Læs mere på www.piaguilbert.dk og www.linkedin.com/in/piaguilbert

Pia Melander Guilbert
Journalist og PR-konsulent
Tlf: +45 26 43 27 21
Email: pia@dragoernyheder.dk
www.piaguilbert.dk

Jens Breinholt Schou

Født i 1943 i Ry med udsigt til Himmelbjerget. Efter min fars jobskifte fra by til by endte jeg i 1954 Nykøbing F. Student fra Nykøbing Katedralskole i 1963, cand. mag i dansk og kunsthistorie fra Københavns Universitet i 1973, lektor ved Tårnby Gymnasium til 2007.

Fra 1980’erne og 1990’erne var jeg ret aktiv i Dragørs kommunale politik på flere måder; men har siden mest set på fra sidelinjen.

Siden 2007 har jeg så sat mig for at tage madens historie alvorligt, for at vise at vi kan bruge madens historie i køkkenet i dag. Jeg har derfor sideløbende og sammen med de øvrige medlemmer i Salte- og røgelauget ved Amagermuseet testet historisk mad med et moderne tvist og afholdt historiske spisninger på en pop up restaurant i Dragør. Og så har jeg de sidste 10 år afholdt kurser i pølsemageri og charcuteri, skrevet artikler om moderne og historisk mad og holdt foredrag om madens historie.

I 2013 debuterede jeg for alvor som forfatter med bogen Pølsemageri – Teknik, opskrifter og historie og fortsatte i 2016 med bogen Nordisk charcuteri – Spegning, fermentering, saltning, røgning, tørring og syltning af kød og fisk. Begge bøger er stadig på markedet!

Jens Breinholt Schou
Email: j.u.schou@outlook.dk
Tlf.: +45 29 10 11 09

Mette Forman

Født og opvokset på Amager og har været bosiddende i Dragør siden 2014 sammen med sin mand og lille Boston Terrier.

Mette står bag maduniverset “Det handler mest om mad”. Her leverer hun kompromisløst opskrifter på sund og æstetisk mad, hvor der er skruet ned for sukkeret og op for grøntsagerne og den gode smag. Udgangspunktet for hendes opskrifter er årstidens råvarer, allerhelst lokale. Mettes madfilosofi er, at det skal være nemt og lækkert at spise sundt, og så er hun fortaler for økologi. Opskrifterne udvikler hun selv, men samler inspiration i andre landes madkulturer og tidens trends.

Mette blogger om mad på Facebook, Instagram og Youtube. Hver uge leverer hun ugens madtip her på DragørNyheder, hvor hun passioneret inspirerer læserne til mere madglæde både i hverdagen, og når der er inviteret gæster.

Udover mad interesserer Mette sig for gåture på engen og i Dragørs gader, hjemlig hygge og kolde gys som vinterbader i Søbadet.

Læs mere på www.dethandlermestommad.dk

Mette Forman

Madskribent, opskriftsudvikler og madblogger
Email: mette@dethandlermestommad.dk