Klatkager af søde kartofler

Planlægger du allerede nu weekends morgenmad, får du her et bud på en lidt utraditionel morgenmad. Klatkager af søde kartofler med kanel er dejlig søde og kan erstatte almindelige pandekager og vafler.

Sunde klatkager

Klatkager af søde kartofler er en slags hash brown, men smager i stedet sødt og næsten syndigt. Men syndige er de ikke, for de indeholder hverken mel eller sukker. Til gengæld er søde kartofler (sweet potato) og kanel meget sundt og begge dele har en antiinflammatorisk effekt på kroppen.

Udseende og konsistens kan sammenlignes med rösti, mens smagen er mild og sød som f.eks. pandekager.

Toppings

Klatkager af søde kartofler med kanel kan serveres med et drys flormelis (eller et sukkerfrit alternativ), hakkede mandler eller friske blåbær.

Morgenmad eller sødt til kaffen

Klatkagerne er oplagt morgenmad i weekenden, hvor der er lidt ekstra tid, men de kan også serveres til eftermiddagskaffen, hvis man trænger til lidt sødt.

Opskriften på klatkager får du i linket her

Du kan altid finde inspiration til flere nemme og lækre retter under Mad & Drikke hvor jeg hver uge bringer nye tips. Eller på min Facebook-side hvor du flere gange om ugen vil modtage inspiration til gode og sunde opskrifter, der tager udgangspunkt i årstidens råvarer.

Jeg ønsker alle en rigtig god uge og god fornøjelse med klatkagerne.

Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk

Læs også sidste uges Madtip herunder:

Asiatisk nudelsalat med and

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?