Havskildpadde i bedring

Der har været stor interesse for den sjældne havskildpadde, der drev i land på den jyske vestkyst, ikke mindst blandt DragørNyheders læsere. Det har nu fået Den Blå Planet til at udstille skildpadden, der er ved at komme til kræfter efter en slem lungebetændelse.

Foto: Den Blå Planet

Af Pia Melander Guilbert

Tidligere i januar skyllede en ung skildpadde af arten uægte karrette i land ved Blåvand i Vestjylland. Plaget af blandt andet en slem lungebetændelse blev skildpadden fragtet til Den Blå Planet, hvor man var i tvivl om, om den ville overleve. Nu er den kommet så meget til kræfter, at gæster nu kan nyde den lille fyr svømme rundt i sit eget bassin.

– Den har været under kærlig behandling i vores dyrlægeteam, så den nu har det godt og er i bedring, siger Lars Skou Olesen, der er chef for Dyr & Anlæg i Den Blå Planet.

Foto: Anders Engrob/Den Blå Planet

Stor interesse for det sjældne fund
Lars Skou Olesen er meget optimistisk.

– Vi kan se, at den stadig har lidt lungebetændelse. Men chancerne for, at den overlever, er blevet betydeligt bedre. Den er blevet stærkere og har fået flere kræfter. Så det går helt klart fremad, konstaterer han, mens skildpadden svømmer lystigt rundt og virker meget interesseret i sine omgivelser.

Det er yderst sjældent, en havskildpadde klarer vejen til de kolde danske kyster, og på Den Blå Planet har der været mange gæster og spørge efter den. I takt med at den er kommet til kræfter, har man derfor valgt at stille den frem. Næste skridt er, at den skal over i et større akvarie på 15.000 liter.

Kilde: TV2 Lorry

Læs også: 

Sensation på Den Blå Planet

 

Seneste artikler

Der blev kørt om sjællandsmesterskaberne på Københavns gokartbane på Kraftværksvej. Foto: TorbenStender.

Sjællandsmesterskaber i gokart

I den forgangne weekend summede Københavns gokartbane på Kraftværksvej af aktivitet, da gokartklubben LUG afholdt sjællandsmesterskaberne i gokart

Eleverne i 1.g får et velfortjent hvil indenfor til Ørestad Gymnasiums sprogdag.

Sprogdag fylder Byparken

Det var koldt, men angiveligt sjovt og lærerigt, da eleverne fra Ørestad Gymnasium havde utraditionel sprogundervisning i Byparken.

 

Fik du læst?

Badebro på plads

Søvangs helt eget sjak af frivillige brobisser var sidste weekend på hårdt arbejde med at sætte den imponernede 279,1 meter lange badebro.

Læs mere »