No menu items!
More
    lørdag, august 15, 2020

    Forside Kultur - Dragør 3 juletips til din weekend

    3 juletips til din weekend

    Er du ikke rigtig kommet i julestemning endnu, eller er weekenden den tid på ugen, hvor du skruer ekstra højt op for julehyggen. Uanset hvad, venter juleklædte Dragør lige uden for døren. Lad os komme afsted.

    Foto: DragørNyheder.dk

    Af Pia Melander Guilbert

    Skattejagt med Jul i Dragør og Historisk Arkiv
    Hvert år i december kommer juleskibet til Dragør, og byens nisser bringer julevarer ud til hus og hjem. Hvis du besøger julemarkedet på Badstuevælen, kan du tage med på en skattejagt, hvor du går i nissernes spor i Dragør. Opgaven er ikke svær – især ikke, hvis børnene hjælper de voksne. Historisk Arkiv har hjulpet Jul i Dragør med at lave skattejagten, som du kan prøve alle weekender frem til jul fra 12 til 17.

    Luciaoptog og julekoncert i Dragør Kirke

    Søndag klokken 15 er der julekoncert med luciaoptog i Dragør Kirke. Dragør Kirkes børne- og ungdomskor indleder koncerten med et flot og stemningsfuldt luciaoptog. Herefter synger korene en række af de kendte og elskede julemelodier og nyere julesange. Publikum må gerne synge med. Efter koncerten er der åbent hus i sognegården, hvor der bliver serveret glögg og æbleskiver.

    Levende låger

    Har du ikke nået det endnu, er weekenden din oplagte mulighed for at opleve Levende Låger, en byvandring, der hver dag i december starter kl 17 på Badstuevælen. Levende låger fortæller Dragørs brogede julehistorie gennem en lille vandring til en kalenderlåge i form af en adresse, hvor der gemmer sig en historie og måske en sang. Hver vandring tager 20 minutter.

    Must Read

    Positivt klimaregnskab i Dragør

    Siden 2010 har Dragør Kommune kunnet kalde sig en klimakommune. Det skyldes en 10-årig aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at mindske sin...