No menu items!
More
  tirsdag, august 11, 2020

  Forside Kultur - Dragør Find de perfekte vine til julen

  Find de perfekte vine til julen

  Tirsdag d. 10. december kl. 17 afholder Wiedergårdens Aktivitetshus sin populære julevinsmagning. Årets julevinmand er Jørn S. Larsen, som mange kender fra den tidligere Meny på Krudttårnsvej.

  Af Pia Melander Guilbert

  10 til 12 forskellige vine. Dertil brød, ost, forskellige pølser, druer, oliven med mere. Vinsmagning i Wiedergårdens Aktivitetshus har været et tilløbsstykke lige siden første arrangement for nu otte år siden.

  Arrangementet går på skift mellem byens forskellige vinhandlere. I år var planen, at vinmanden Jørn S. Larsen fra Meny på Krudttårnsvej skulle stå for udvalget af vine. Da Meny på Krudttårnsvej lukkede, var Jørn S. Larsen heldigvis stadig frisk på at være Aktivitetshusets julevinmand, nu på vegne af Meny i Vestamagercentret.

  Oprindelse, terroir og julemad
  Med sit begrænsede deltagerantal på maks. 40 til 50 personer, er der ofte rift om billetterne. Undervejs fortæller Jørn S. Larsen om de forskellige vines oprindelse, terroir, indhold, og hvilke af julens retter, de især er velegnede til. Det vil også være muligt at bestille vinene hjem til afhentning et par dage senere. Det tilhørende lette måltid serveres løbende, og det er ikke meningen, at man skal spise sig propmæt, men bruge maden til at neutralisere smagsløgene mellem de forskellige vine.

  Erfaringen har vist, at drikker man et helt eller et halvt glas af de første tre til fire vine, er det svært at smage forskel på resten. Derfor er kutymen, at der kun hældes lidt op til at begynde med. Senere bliver det muligt at smage mere på de vine, man er særligt interesseret i. Skål og vel mødt!

  Hvad: Vinsmagning
  Hvor: Wiedergårdens Aktivitetshus, Wiedergården 2, 2791 Dragør
  Hvornår: Tirsdag d. 10. december kl 17
  Pris: kr. 125,- per person. Billetter købes i informationen senest den 5. december

  Must Read

  Breaking hot news: Damer i herreafdelingen på badeanstalten

  Varmen er over os, og allerede i formiddags måtte Dragør Søbad melde alt optaget. Derfor er det nu besluttet at nedlægge herreafdelingen...