Biblioteket anbefaler: En gentleman i Moskva

Et par gange om måneden anbefaler Dragør Bibliotekerne gode bøger til DragørNyheders læsere. Denne uge er det bibliotekar Niels Andersen, der giver sit bud på nyt læsestof.

En Gentleman i Moskva er humoristisk og varm

Den russiske Grev Alexander Rostov bliver i 1922, som følge af den russiske revolution, frataget sine privilegier og idømt livsvarig husarrest på Hotel Metropol i Moskva. Her må han flytte fra sin suite, til 9 kvadratmeter oppe under taget og et til job som tjener. I de næste mange år indgår han i det liv, som udspiller sig på hotellet og knytter venskaber og fjendskaber blandt gæster og personale.

Det er dog på ingen måde en typisk tung og lidelsesfyldt russisk historie, men en finurlig, humoristisk og varm historie om en mand, der holder på sin værdighed trods omstændighederne.

Greven er en vidunderlig hovedperson en sand gentleman, der ikke kan undgå at påvirke dem, som krydser hans vej, og ikke mindst læseren. Samtidig er hotellets liv den gryende sovjetstat i mikrokosmos.

Det kan mærkes, at forfatteren har gjort sit researcharbejde, så man også føler, at man får et historisk indblik, samtidig med at man røres og underholdes. Læs den, hvis du kunne lide ”Pindsvinets elegance” af Muriel Barbery, med en knivspids (russisk) Matador.

Biblioteket anbefaler

Titel: En gentleman i Moskva
Forfatter: Amor Towles

Læs den, hvis du kunne lide ”Pindsvinets elegance” af Muriel Barbery, med en knivspids (russisk) Matador.

 

 

Seneste artikler

Der blev kørt om sjællandsmesterskaberne på Københavns gokartbane på Kraftværksvej. Foto: TorbenStender.

Sjællandsmesterskaber i gokart

I den forgangne weekend summede Københavns gokartbane på Kraftværksvej af aktivitet, da gokartklubben LUG afholdt sjællandsmesterskaberne i gokart

Eleverne i 1.g får et velfortjent hvil indenfor til Ørestad Gymnasiums sprogdag.

Sprogdag fylder Byparken

Det var koldt, men angiveligt sjovt og lærerigt, da eleverne fra Ørestad Gymnasium havde utraditionel sprogundervisning i Byparken.

 

Fik du læst?

Badebro på plads

Søvangs helt eget sjak af frivillige brobisser var sidste weekend på hårdt arbejde med at sætte den imponernede 279,1 meter lange badebro.

Læs mere »