Langtidsbagte tomater

Smagen af sommer skal forlænges lidt, og det er denne uges madtip et bud på. Langtidsbagte tomater (eller semidried tomatoes) kan redde et hvert måltid lige fra lørdagskylling til salat.

Mange anvendelsesmuligheder
Der er næsten ikke det semidried tomatoes ikke passer godt til. Prøv f.eks. tomaterne på fisk eller pizza eller i sandwich og tærter. Jeg bruger langtidsbagte tomater som fyld i kyllingebryster, på meatza (pizza med kødbund) men også i salater.

Og så er semidried tomatoes helt uundgåelig til tapas. Prøv også de aromatiske tomater sammen med ost og pesto eller charcuterie. Og kan du ikke holde fingrene fra glasset med tomater, får de måske bare ben at gå på som en himmelsk snack.

Sæson for tomater
Lige nu er det sæson for danske tomater, og du kan nemt forlænge smagen af sommer ved at langtidsbage dem. Kom semidried tomatoes på glas og hæld god jomfruolivenolie over. Smagen bliver intens og dyb og er ren luksus for smagssansen.

Klik på billedet eller tryk her for at få opskriften på langtidsbagte tomater.

Simpelt og helt enkelt
Det er ingen sag at lave semidried tomatoes. På under ti minutter kan de små tomater klargøres, og derfra passer de sig selv i ovnen de efterfølgende timer. Den lille arbejdsindsats er det hele værd, og resultat er bløde og lækre tomater med masser af smag.

Opskriften: Her får du opskriften på langtidsbagte tomater 

Prøv også: kylling og cashewnødder

Hvis du liker min Facebook-side vil du flere gange om ugen modtage inspiration til sunde opskrifter, der tager udgangspunkt i årstidens råvarer. Du kan også følge min madblog på Instagram eller gå på opdagelse i mit madunivers på www.dethandlermestommad.dk

Du kan altid finde inspiration til flere nemme og lækre retter under Mad & Drikke hvor jeg hver uge bringer nye tips.

Du ønskes en rigtig god uge med masser af madglæde.

Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk


Følg også med på: Facebook     Pinterest     Instagram

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?