Foredrag: Amagermuseets historie og fremtidsperspektiver

Tirsdag den 30. april 2019 kl. 19.30 holder museumsleder Søren Mentz foredrag i Wiedergårdens Festsal arrangeret af Lokalhistoriske Forening i Dragør.

I 1901 stiftedes ”Øen Amagers historiske samling”, hvis formål det var at indsamle og frede, hvad der kunne være med til at belyse Amagers historie, som har sin særlige plads i danmarkshistorien, siden Kong Christian den 2. i 1521 hentede 184 Nederlandske bønder til øen.

I 1953 skiftede den historiske samling navn til Amagermuseet samtidig med at museet blev statsanerkendt.

I 2008 blev de kulturhistoriske museer i Dragør Kommune samlet under Museum Amager, og i 2015 blev museumsinspektør ved Frederiksborg Museet Søren Mentz ansat som museumsleder.

Udover det historiske rids vil Søren Mentz i sit foredrag beskrive Museum Amagers rolle i det 21. århundrede, og belyse hvordan der arbejdes med lokalhistorie.

Måske vil der også blive løftet lidt af sløret for det store Amagermaleri, som billedkunstneren Peter Carlsen er ved at lægge sidste hånd på. Et maleri der er blevet til ved mange inspirerende samtaler ikke mindst med engagerede skoleelever på Amager.

Velkommen til medlemmer og evt. kommende medlemmer.

Peter Carlsens kendte maleri fra 2009 ”Lille Danmark”, som snart får en parallel for Amager.
 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Tivoli er åben…

FORÅR: Iklædt påskegult åbnede Tivoli i dag portene til dette års sommersæson, der varer til 22. september. Forlystelseshaven lægger ud med at markere Påske i

Læs mere »