No menu items!
More
  tirsdag, august 11, 2020

  Forside Nyheder - Dragør "Den smukkeste lille by" - Ny kortfilm om vandpark, demokrati og disruption

  “Den smukkeste lille by” – Ny kortfilm om vandpark, demokrati og disruption

  Det er nok de færreste der har overhørt den heftige debat om Dragørs planer om en stor vandpark ved navnet Copenhagen White Water Park. Vandprojektet blev præsenteret umiddelbart op til det store budgetforlig tilbage i starten oktober.

  Billede: cwwp.dk

  Projektet blev først præsenteret med en beliggenhed på Kirkevej i Dragør, men en decideret borgerstorm med demonstrationer og viralt uvejr til følge, fik politikerne til at se på alternative lokationer og efterfølgende kom det nedlagte asylcenter i Kongelunden i spil. Det flyttede imidlertid ikke ret meget på stormvejret og siden oktober har der været en dediceret krig på de sociale medier med borgere som ønsker vandparksplanerne skrottet.

  Spareplaner kombineret med vandpark blev en tand for meget for Dragørs borgere og udløste massive demonstrationer foran byens Rådhus. Foto: DragørNyheder.dk

  En forholdsvis anonym borgergruppe startede en “Nej tak til vandpark” kampagne som har fået sin egen hjemmeside www.cwwp.info og efterfølgende blev der startet en “Nej tak til vandpark” underskriftsindsamling for at få væltet projektet.

  Billede fra cwwp.info

  Sidste skud på stammen er en kortfilm som den anonyme gruppe bag “Nej tak kampagnen” har lanceret på Facebook. Kortfilmen lader ikke budskabet være skjult og med en vis ironi blander man strandenge, babyfrøer og verdenskulturarv med brusende waterrafting tilsat operette i en “eventyrfortælling” som ikke lader nogen i tvivl om det klare budskab, som på godt dansk er, at vandprojektet ønskes derhen hvor peberet gror. Nedenfor kan du se kortfilmen (forudsætter at du har en Facebook profil).

  En lille sød kort film (med stavefejl ?men som der så tit bliver skrevet herinde så kan alle jo lave fejl) Klik på billedet Har du ikke skrevet under kan du gøre det her.God søndag ?https://www.skrivunder.net/nej_til_copenhagen_white_water_park_pa_sydvestpynten?uv=11721346&utm_source=fb_share

  Slået op af Sofie Sønderup i Søndag den 25. november 2018

  Dragør, Demokrati og Disruption – det er op til læserne, men sagen stopper næppe med denne kortfilm.

  Billede fra kortfilmen

  Must Read

  Punkt 4 på BEPU-dagsorden tirsdag: Skal Dragør forbyde løse hunde?

  Skal hunde altid være i snor, med mindre de befinder sig på et afgrænset hundeområde? Det er et forslag, der skal drøftes...