No menu items!
More
  lørdag, august 15, 2020

  Forside Kultur - Dragør Skovtur med Dragør Museumsforening

  Skovtur med Dragør Museumsforening

  Året skovtur med Dragør Museumsforening foregik, i den forgangne weekend, ”I mystikkens tegn”. Første stop var museet i Gl. Lejre med kyndige guider, der fortalte inde og ude om høvdinge, gravhøje, bopladser m.v.

  Skovtur 2018

  Foto: Dines Bogø

  Fra besøget i Gl. Lejre museum. Foto: Dines Bogø

  Efter frokoststop i Køge Golfklub var der byvandring i Køge Midtby. Køge forandrer sig meget i disse år, men med respekt for den ældre bydel.

  Så besøg i Køge kirke, der genkendes fra flere afsnit i Tv-serien Matador. I selve kirken er der i sydfløjen indrettet et museum, der med tekst og tegninger fortæller om kirkens historie.

  I Kirkestræde 20 findes man Danmarks ældst registreret bindingsværkhus fra 1527.

  Kirkestræde 20 in natura. Foto: Dines Bogø

  Kirkestræde 20 gengivet i Kjøge Mini-By i størrelse 1:10. Foto: Dines Bogø

  Ikke så langt fra i Kirkestræde finder man den ældre ejendom, som ”Katrine Larsen” i Matador solgte til ”Agnes Jensen”.

  Kirkestræde 6. Foto: Dines Bogø

  I porten til Kirkestræde 6 finder man Agnes Jensens firmaskilt. Foto: Dines Bogø

  Kjøge Mini-By

  Flere af de huse vi passerede på byvandringen, genfinder man i Kjøge Mini-By, der med sine 590 huse er en af Danmarks største minibyer. Her udført i størrelse 1:10 og gengivet med bygninger, som de så ud i 1865.

  Kjøge Mini-By: Huse på torvet i Køge. Foto: Dines Bogø

  Kjøge Mini-By: Sct. Nikolai kirke. Foto: Dines Bogø

  Borgring

  Sidste stop på skovturen ”I mystikkens tegn” var Borgring, som den genfundne vikingeborg vest for Køge nu kaldes.

  Lokale mener, at man har vist, at der var et anlæg på stedet, men først i 1970 blev man via et luftfoto klar over, at der var noget menneskeskabt på stedet.

  Nyere udgravninger de sidste fire år bekræftede, at det drejer sig om et stort anlæg i stil med bl.a. Trelleborg og Aggersborg.

  Foto: Dines Bogø

  Vikingeborgen ”Borgring” i Lellinge. Voldene er markeret med store jerndragere. Josefine Gudman var en af guiderne, der fortalte om udgravningerne, formodninger og fakta.

  Foto: Dines Bogø

  I sommeren 1947 blev en præstefrue Elisabeth Balslev skudt, da hun var på vej hjem fra biografbesøg i Køge. En lokal trak hende af cyklen og skød hende. Han efterlod liget præcis på det sted, hvor man nu har lokaliseret hovedporten mod Nord. Gerningsmanden skjulte nok ikke liget på det sted på grund af kendskab til det historiske anlæg, men fordi stedet mellem jordvoldene skjulte liget, der også først blev fundet flere dage efter drabet.

   

  Arrangørerne Helle Bjorholm, Hanne og Axel Bendtsen havde tilrettelagt turen. Museumsforeningens formand Martin Hans Borg havde det ”overordnede ansvar” herunder at sikre et særdeles passende vejr til de 53 deltagere.

  Must Read

  Positivt klimaregnskab i Dragør

  Siden 2010 har Dragør Kommune kunnet kalde sig en klimakommune. Det skyldes en 10-årig aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at mindske sin...