Klø på Kløvermarken – sikker sejr til DB1

Disciplin var kodeordet da Dragørs 1. senior uddelte klø på Kløvermarken og hev 3 vigtige point hjem med en 1-3 sejr over CSC.

”Bedste kamp i år”

af Henrik Rosschou

Scenen var sat i Christianias ”baghave” på Kløvermarken, og CSC’s ”stadion-speaker” udråbte kampen som top opgør i Serie 1. Nr. 3 (DB) mod nr. 4 (CSC).
Som oplæg til kampen lagde DBs træner Thomas Weihrauch vægt på at disciplin, var kodeordet. Bolden skulle holdes i egne rækker, og spilles op ad banen. Disciplinen og spillet holdt hele første halvleg, en flot 1. halvleg af DB!

Kristoffer Enoch og Frederik Glendorf i spil. I baggrunden Chr. Lundorf. Foto: Henrik Rosschou, DB

DB kom til første målchance efter ca. 9 minutter hvor Ole Jensen blev sendt afsted ind i målfeltet, men afslutningen endte med et hjørnespark. Kort efter blev Anfører Jamie Carter sendt afsted, ind i CSC’s målfelt, sparker hårdt, men, CSC’s målmand er hurtigt ude og parerer.

CSC havde deres første mulighed efter ca. 15 minutter. CSC fik spillet en angriber fri i højre side, ind i DBs målfelt, men Peter Ursin, pillede bolden fra modstanderen, med en elegant tackling, uden at lave frispark. Stærkt spil af Ursin. Et par minutter efter var Jamie Carter igen tæt på scoring hos CSC. Igen, fri i målfeltet, men CSCs målmand var igen heldig med en kanonredning. Stadig 0-0.

Ole Jensen i aktion. Foto: Henrik Rosschou, DB.

Efter 23 minutter kom DB scoringen som længere lå og lurede. Frederik Glendorf, førte bolden frem på midten, spillede ud mod højre hvor Frederik Frost kom løbende, og fra kanten af målfeltet, sparker Frost fladt, direkte i mål. Super-scoring!

DB var spilstyrende i første halvleg og alle DBs spillere kæmpede for hinanden. Disciplinen var i højsædet, og CSC lignede et hold der ikke var ”sat op” til kampen. DB kommer på 2-0 efter 38 minutter på mål af Frederik Glendorf. Oplægget stod Peter Ursin for, med et langt indkast, som heades videre af Ole Jensen til Glendorf, som køligt sparker bolden op i højre målhjørne. Enkelt og flot mål.

CSC reducerer til 1-2 får sekunder før pausen. Et hurtigt angreb blev sat i gang fra egen bane, med et hurtigt spil via midten og en frispilning, som omsættes til mål.

Anden halvleg blev en nervepirrende omgang. CSC blev dog reduceret til 10 mand efter kun to minutters spil, udløst af et grimt frispark på Kristoffer Enoch. Selvom CSC kun er 10 mand, tilkæmper de sig mere spil og sætter DB delvist under pres i anden halvleg. DB får ikke udnyttet at CSC er en mand i undertal.

Michael Edvold Sørensen, DB1. Foto: Henrik Rosschou

Efter 59 minutter skiftes Jamie Carter ud og erstattes af Lucas Søgaard. CSC er tæt på scoring kort efter, men bolden går forbi mål. De gange CSC var tæt på DBs målfelt, var mange, men det var som om CSC ikke havde krudtet til at afslutte præcist. Flere afslutninger var meter over eller forbi mål.

DB’s normale højre back, Jacob Holmegaard startede på bænken og kom på banen efter 66 minutter som erstatning for Enoch. Det skulle viser sig at være en ”taktisk” klog indskiftning. Efter kun ni minutter på banen scorede Holme til 1-3 og fejrede målet med kampens jubel scene! Målet blev skabt på en bolderobring af Olsen Jensen, hvor bolden gik via Lucas Søgaard til Glendorf. Glendorf trækker ind i CSC målfelt, mod baglinjen og spiller fladt ind til Ole Jensen som ikke når bolden. Det gør til gengæld Holmegaard, som kommer bagfra og scorer sikkert med en hård inderside. Det var Holmes første mål siden 6.august 2014!

Kampen ender med en fortjent sejr til DB, som dermed lagde afstand til CSC.

Det skal fremhæves, igen, at alle DBs spillere, spillede for hinanden og som et kollektiv. Træner Thomas Weihrauch mente, at det var den bedste kampe til dato i denne sæson og man er tilbøjelig til at nikke anerkendende.

Stillingen i toppen af Serie 1 er: Husum nr. 1 med 48 point,  nr. 2 – PI Fodbold med 41 point og nr. 3 DB1 med 39 point. Nummer 4 er FC Udfordringen med 36 point.

DB spiller næste kamp hjemme onsdag den 9. maj kl. 18.30 mod FC Udfordringen.