Grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler

Solid vintersalat er hvad der står på madprogrammet i denne uge, og vælger du at servere grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler, får du ikke bare en salat i vinterens smukke nuancer, du får også en skål fuld af fibre, vitaminer og mineraler. Er du grønkålsskeptiker, må du love mig at læse videre. Der kommer nemlig et godt tip til, hvordan du får rå grønkål mør og lækker.

Grønkål skal masseres

Rå grønkål kan være en udfordring for nogen, men bruger du dette lille tip, kan grønkålen nå højder, de fleste ikke troede var muligt. Når grønkål snittes forholdsvis fint og bagefter masseres godt – ja, du læste rigtigt – nedbrydes cellestrukturen i kålen, og det har stor betydning både for smag og konsistens. Hæld god olie, citronsaft, salt og peber over grønkålen og rul ærmerne op. Ned med de HELT RENE hænder og masser grønkålen godt. Det gør underværker, og resultatet bliver langt mere end ”kun” spiseligt. Smagen bliver mildere og konsistensens mere fin og blød.

Smag og konsistens

Smagsmæssigt klæder grønkål, de syltede rødløg og granatæblekernerne hinanden utroligt godt, og når de knasende saltmandler drysses over som det sprøde element, får du en salat, der tilfredsstiller på flere niveauer. Let bitterhed fra kålen, friskheden og syren fra rødløg og granatæble i selskab med saltmandler, der både leverer det salte samt den nok så vigtige umami-smag, tilfredsstiller alle sanser både i forhold til smag og konsistens.

Tryk her eller på billedet for at få opskriften på grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler.

Grønkålssalat til næsten hvad som helst

Grønkålssalat med syltede rødløg og saltmandler passer godt som tilbehør til langt de fleste kødretter. Server f.eks. den mættende salat til en god frikadelle eller hakkebøf. Vintersalaten kan også anbefales til et stykke ovnbagt laks, kylling, and, flæskesteg osv. Har du en rest tilbage, er der nem frokost dagen efter.

Hvis du liker min Facebook-side vil du flere gange om ugen modtage inspiration til dejlige opskrifter. Du kan også følge min madblog på Instagram.

Vil du læse flere madtip fra Mette Forman kan du klikke her

Du ønskes et rigtig god uge med masser af sund madglæde!

Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk

Facebook: www.facebook.com/dethandlermestommad
Pinterest: www.pinterest.com/dethandlermestommad
Instagram: www.instagram.com/dethandlermestommad

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?