Quinoaret med sorte bønner

En af tidens helt store trends er kødløse dage og vegansk kost. Ugens madtip hopper med på moden og foreslår denne gang en dag uden kød eller i hvert tilfælde et aftenmåltid uden kød. Hovedingredienserne i retten er quinoa og sorte bønner, som er sprængt fyldt med proteiner, kostfibre og næring.

Quinoaret med sorte bønner. Foto: www.dethandlermestommad.dk

Quinoaretten er mexicansk inspireret og med de sorte bønner, chili, avocado og lime får du en smagsprøve på nogle af de helt klassiske råvarer, som det mexicanske køkken byder på.

 

Selvom den lune salat er “sin carne” (uden kød), udebliver den gode mæthedsfornemmelse ikke. Retten er krydret uden at være stærk, og limejuicen og de aromatiske koriander gør retten dejlig frisk. Fedmen fra avocadoen runder hele oplevelsen af på en fin og afbalanceret måde. Alle sanser tilfredsstilles, og selv den mest dedikerede kødspiser overraskes.

Quinoa stammer fra Andesbjergene i Sydamerika og kan anvendes som et sundere alternativ til ris. Quinoa betegnes som en superfood bl.a. fordi de små frø har et højt indhold af gode proteiner, sunde planteolier, vitaminer og mineraler.

Tryk her eller på billedet, hvis du har fået lyst til at tjekke opskriften ud på den super sunde og mexicansk inspirerede quinoaret med sorte bønner.

Får du en lille rest tilovers, kan salaten sagtens spises kold til frokost dagen efter.

Hvis du liker min Facebook-side vil du flere gange om ugen modtage inspiration til dejlige opskrifter. Du kan også følge min madblog på Instagram.

Vil du læse flere madtip fra Mette Forman kan du klikke her

Du ønskes et rigtig god uge med masser af madglæde.

Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk

Facebook: www.facebook.com/dethandlermestommad
Pinterest: www.pinterest.com/dethandlermestommad
Instagram: www.instagram.com/dethandlermestommad

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?