Grønkålssalat med pærer

Hele vinterhalvåret er det sæson for den smukke mørkegrønne kål. Grønkål kan tilberedes på alverdens måder – også rå i salater.

Gårdbutikker i Dragør
Hele stokke af grønkål sælges hos mange af Dragørs hyggelige gårdbutikker og kan holde sig længe, hvis den opbevares køligt, f.eks. udenfor.

Grønkålssalat
Ugens madtip giver denne gang et bud på en lækker vintersalat med hakket frisk grønkål, pærer, cremet gedeost og knasende sprød rugbrødscrumble. Pære og gedeost komplimenterer hinanden utroligt godt, og grønkålen vendes i en marinade, hvor honning har en vigtig rolle.

Julemad
Julemåneden nærmer sig med hastige skridt, så prøv f.eks. at servere grønkålssalaten som tilbehør til en saftig flæskesteg med sprøde svær eller til super møre langtidsstegte andelår. Grønkålssalaten er en dejlig kontrast til den fede julemad.

Superfood
Grønkål er på listen over superfoods, fordi den indeholder mange antioxidanter, vitaminer og mineraler. Derudover er grønkål en meget fiberrig grøntsag, som kan hjælpe til mave i god balance.

Opskrift

Tryk på billedet for at få opskriften på grønkålssalat med pærer.

www.dethandlermestommad.dk finder du flere opskrifter på forskellige salater med grønkål. Hvis du liker min Facebook-side vil du flere gange om ugen modtage inspiration til sunde opskrifter, der som regel tager udgangspunkt i årstidens råvarer. Du kan også følge min madblog på Instagram.

Du ønskes en rigtig god uge med masser af madglæde.

Vil du læse flere madtip fra Mette Forman kan du klikke her

Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk

Facebook: www.facebook.com/dethandlermestommad
Pinterest: www.pinterest.com/dethandlermestommad
Instagram: www.instagram.com/dethandlermestommad

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?