Sejr i lokalbrag bringer U14 tilbage på førstepladsen

Der var vaskeægte lokalbrag på Dragør Stadion søndag eftermiddag, da A27’s U14-hold i øst 1-rækken tog imod naboerne fra 2300 Amager (overbygningen mellem B 1908, Fremad Amager og Sundby Boldklub).

A27 skulle rejse sig igen efter sæsonens første nederlag i sidste weekend mod Slagelse, og samtidig kunne vi generobre førstepladsen med en sejr, fordi Slagelse kun fik uafgjort lørdag mod Nykøbing FC. Til kampen manglede vi stadig vores skadede anfører Oscar Frithiof Hansen, men til gengæld var der glædeligt gensyn med vores hurtige midterforsvarer Mathias Jochimsen, som gjorde comeback fra anden halvlegs start efter halvanden måneds skadespause. Kampen bød også på gensyn på den anden banehalvdel med vores tidligere anfører, midterforsvareren Benjamin Clemmensen, som for et lille års tid siden skiftede til 2300.

Selv om tabellen inden denne runde viste, at vi var syv point og fem placeringer foran 2300, vidste vi udmærket godt, at det ville blive en svær kamp. Vi har ikke mødt hinanden i en tællende kamp før, men i de to træningskampe, vi har spillet mod hinanden, har 2300 begge gange vundet med ét mål i tætte kampe. I starten af kampen virkede det også, som om 2300 havde det mentale overtag. De lagde et meget højt pres, som vi havde rigtig vanskeligt ved at spille os ud af. Vi virkede stressede og havde for mange fejlafleveringer. Det høje pres gav en stor chance til 2300, da vores centrale forsvarer Victor Kroupa var uheldig at glide, men heldigvis gik afslutningen fra 2300’s frontløber i sidenettet.

Efter de første 15-20 minutter gik luften af 2300’s pres, og vores spil begyndte at køre. Vi fik et lille overtag, og det førte også til en stor chance, da frontløber Mikkel Myrup Kjær fornemt rykkede med bolden og sendte et fladt indlæg ind til en helt fri Jeppe Sommer. Han kiksede imidlertid afslutningen, men bolden røg videre til en lige så fri Lucas Franco, hvis afslutning desværre blev reddet på stregen af 2300’s dygtige målmand.

Pausestillingen var derfor 0-0 efter en første halvleg med to ansigter. 2300 var bedst i første halvdel, mens vi var bedst i anden, og holdene havde hver sin store mulighed for at score. I anden halvleg fortsatte vi de gode takter, og vores højrefløj Carl Støvring Johnsen havde et godt forsøg, som 2300-keeperen desværre fik viftet til hjørne. Men efter 10 minutters spil fik vi udbytte på et angreb efter fodboldens ABC: Poul Kudahl Sørensen erobrede en bold på den centrale midtbane og fandt Jeppe Sommer på venstrefløjen. Jeppe satte turboen til og fandt vores 10’er, Lucas Franco, som tog en dribling i feltet, inden han perfekt centrede til en fri Carl Støvring Johnsen, som stensikkert afsluttede på sin førsteberøring til 1-0.

Det flotte, gennemspillede mål var en forløsning efter en rigtig god A27-periode, men nærmest inden vi havde fået armene ned, fik 2300 et frispark på vores banehalvdel. Det så ud til at være lidt langt ude til at skyde direkte, men med et dommedagsskud bankede 2300’s Nicolai Ruch Padovan bolden ind til 1-1 uden chance for vores målmand. Det var en spand koldt vand i hovedet på A27-drengene, og de følgende minutter fik 2300 mere blod på tanden. Det gav også en chance fra en lidt spids vinkel i højre side af feltet, hvor vores målmand Alexander Thane-Bisgaard viste sin klasse.

Vi kæmpede os dog igen til et overtag og havde flere gode spilsekvenser, uden det for alvor blev farligt. Tættest på var indskiftede Victor Ziegler Simonsen, som listede sig fri i feltet, men 2300-målmanden nåede desværre ud og nappede bolden, før Victor fik afsluttet. Med knap 10 minutter tog vi så føringen igen, da vores indskiftede topscorer Kevin Westen scorede kampens anden frisparksperle. Ret langt ude i venstre side få meter uden for feltet sendte Kevin bolden over muren og over i fjerneste målhjørne til sit ottende sæsonmål.

I de sidste minutter holdt vi fast i føringen uden de store problemer, og det blev ikke nemmere for 2300, da de fem minutter før tid blev reduceret til 10 mand på grund af et gult kort for frispark på Kevin Westen. Der kom ikke flere chancer til nogen af mandskaberne, og dermed kunne A27-drengene fejre en dejlig 2-1 sejr efter et tæt og intenst lokalbrag med rigtig god fight fra begge mandskaber og tre meget flotte mål. Trænerteamet kårede efter kampen den centrale midtbanespiller Poul Kudahl Sørensen som dagens A27-spiller.

Begge hold viste, at vi har højt niveau i U14-årgangen på Amager, og A27 kan samtidig glæde sig over, at vi med sejren generobrede førstepladsen i den meget tætte række. Vi har nu 20 point for ni kampe og ligger to point foran både AB og Slagelse, tre point foran FA 2000 og fire point foran Næstved, som er de fem hold, der stadig kan nå førstepladsen. I sæsonens sidste to kampe gælder det de to sidstnævnte hold for A27, og første kamp er på søndag i Næstved.

Fakta:

A27-2300 Amager: 2-1 (0-0)

Mål:

1-0: Carl Støvring Johnsen (assist: Lucas Franco)
1-1: Nicolai Ruch Padovan
2-1: Kevin Westen

Dagens A27-spiller: Poul Kudahl Sørensen

Startopstilling (4-3-3): Alexander Thane-Bisgaard – Markus Ellegaard, Victor Kroupa, Philip Mortensen Magnus Salbæk – Poul Kudahl Sørensen, Sejad Ismaili (anf.), Lucas Franco – Jeppe Sommer, Mikkel Myrup Kjær og Carl Støvring Johnsen.

Indskiftninger:

36 minut: Mathias Jochimsen for Philip Mortensen
36: Kevin Westen for Mikkel Myrup Kjær
47: Victor Ziegler Simonsen for Lucas Franco

Kilde: A27.dk