Fermenterede tomater

Sæsonen for danske solmodne tomater er i fuld gang, og de smager SÅ skønt. De har nemlig fået al den sol, der er nødvendig for at få den RIGTIG gode smag frem.

Der findes et hav af forskellige sorter, og det er spændende at udforske alle forskellighederne.

Tryk på billedet for at få opskriften på fermenterede tomater – forlæng smagen af sommer.

Fermentering er en gæringsproces, hvor der udvikles mælkesyrebakterier, som dine tarme vil elske dig for. Du kan servere fermenterede tomater sammen med gode oste, pølser og pateer. Eller servere dem som “surt”, hvor du ellers ville servere syltede asier eller syltede agurker. Du kan også komme fermenterede tomater i din salat eller servere dem sammen med et spejlæg.

Har du mod på at hoppe ud i fermenterings-legen? Rigtig god fornøjelse og rigtig god uge med masser af madglæde.

Hvis du endnu ikke følger min madblog på Facebook, skal du være hjertelig velkommen. Her giver jeg flere gange om ugen inspiration til sund og velsmagende mad, der tager udgangspunkt i sæsonens råvarer.

På min hjemmeside www.dethandlermestommad.dk kan du gå på opdagelse i over 100 forskellige opskrifter, der er opdelt i kategorierne: Aftensmad, drikke, forretter, frokost, kager og desserter, morgenmad, salater, snacks, supper og tilbehør.

Mette Forman
Madblogger
www.dethandlermestommad.dk

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?