Syltede rødløg

Kåring af Dragør Silden foregik i weekenden, da der var torvedag i Dragør. Foreningen Sildens Dag havde taget initiativ til konkurrencen med henblik på at sætte vinder-silden i produktion.

Restaurant Beghuset, Cafe Havblik, Dragør Sejlklub og Slagter Møller havde taget udfordringen op, og de kom alle fire med meget spændende og forskellige bud på en Dragør Sild.

Jeg var så heldig at være inviteret til at være en del af dommerpanelet. Det var en sjov og spændende oplevelse.

Lars, som er indehaver af Slagter Møller, løb med sejren – stort tillykke. Slagterens bud på en Dragør Sild bestod af en marineret sild med Dragør Portvin og stjerneanis. Silden var anrettet på et godt stykke rugbrød med hjemmelavet krydderfedt, og silden var pyntet med syltede rødløg. De syltede rødløg spillede en væsentlig rolle for den samlede smagsoplevelse.

Årets Dragør Sild 2018 – vinder-anretningen

Weekendens konkurrence gav mig inspiration til ugens madtip, som denne gang handler om syltede rødløg.

Syltede rødløg er meget anvendelige, men også meget dekorative på grund af den smukke farve.

Du får den nemme opskrift på syltede rødløg uden sukker ved at trykke på billedet.

En sildemad er altid lækker med rå løg, men en klar anbefaling er at udskifte de rå løgringe med syltede rødløg. Det giver en helt anden smagsoplevelse.

Syltede rødløg smager også fantastisk som en del af en god salat, i en hjemmelavet burger eller på en hotdog. Men det smager også skønt sammen med ost eller på et stykke rugbrød, når leverpostejen skal opgraderes. Syltede rødløg er også godt som “surt” til varme middagsretter, og kan i princippet bruges i alle de sammenhænge, hvor du ellers ville bruge agurkesalat.

Og det behøver overhovedet ikke at være svært eller tidskrævende at sylte rødløg. En af de mest populære opskrifter på min madblog er syltede rødløg uden sukker. Du kan nemt lave en portion på under ti minutter, og de kan holde sig i flere uger i køleskabet.

Grønkålssalat med granatæblekerne, syltede rødløg og hjemmelavede saltmandler.

Du er meget velkommen til at følge min Facebookside, hvor jeg flere gange om ugen kommer med ideer og inspiration til sund mad med fokus på den gode smag.

Du ønskes en rigtig god uge med masser af madglæde.

Mette Forman
Madblogger
www.dethandlermestommad.dk

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?