Ramsløg

Ugens madtip handler denne gang om ramsløg – de små fine græsgrønne blade, der pibler op af jorden lige nu.

Ramsløg gror i parker og i skovbunden, hvor jorden er god og velnæret. Ramsløg bliver et sted mellem 15-30 cm høje og får lidt senere på foråret en hvid blomst, som har en meget karakteristisk lugt af hvidløg. Både bladene, stænglerne og blomsterne er spiselige.

Ramsløg kan forveksles med liljekonvaller, som er giftige. Liljekonvaller har en lilla stængel, hvor ramsløg har en grøn, og så lugter liljekonvaller ikke af hvidløg.

Ramsløg klar til brug

Jeg er ret begejstret for at bruge de råvarer, der er i sæson, og som kan samles i naturen. En af de første urter, der er at samle her i foråret, er ramsløg. Jeg nyder at tage en tur i skoven og samle f.eks. ramsløg og bagefter tage hjem og tilberede et dejligt måltid mad.

Har du ikke tid eller mulighed for at tage en tur i skoven og finde ramsløg, er det muligt at købe den lille urt i supermarkeder.

Du kan f.eks. lave en nem ramsløgspesto og bagefter marinere svinemørbrad eller kylling i pestoen. Her er det f.eks. helstegt svinemørbrad marineret i hjemmelavet ramsløgspesto, en lækker salat af feldsalat, blomkål og rød chili og ovnbagte pærer.

Helstegt svinemørbrad med ramsløgspesto, bagte pærer og lækker salat (tryk på billedet for at få opskriften på ramsløgspesto)

Eller hvad med at sætte marineret svinemørbrad på spyd og servere sprøde jordskokkechips, fetadip og ovnbagte pærer til. Begge forslag er nem aftensmad, du kan tilberede på under en halv time.

Svinemørbrad med ramsløgspesto (tryk på billedet for at få opskriften på svinemørbrad på spyd med ramsløgspesto)
Små fine ramsløg i skovbunden

Jeg håber at ugens madtip har givet dig inspiration og lyst til at tage en tur ud i skoven, nyde foråret og sanke ramsløg. Rigtig god fornøjelse.

Flere gang om ugen giver jeg inspiration til morgenmad, salater, middagsretter og meget andet på Facebook. Du skal være mere end velkommen til at følge med der.

Jeg ønsker dig en rigtig god uge med masser af madglæde.

Mette Forman
Madblogger
www.dethandlermestommad.dk

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?