Saltmandler

Påsken ligger bag og jeg håber, du har nydt den. Forhåbentligt har ferien stået på afslapning, familiehygge og masser af god mad.

Måske har den også stået på for meget mad og søde sager? Det må jeg indrømme, at den har hjemme hos os. Men pyt med det – vi har hygget os. Nu skal vi tilbage på sporet, og derfor står den bl.a. på nogle lækre og velsmagende salater i den kommende uge, og når lækkersulten melder sig, laver vi lynhurtigt en omgang saltmandler. Det er nemlig en perfekt snack, og de smager vildt godt.

Saltmandlerne er næsten uundværlige, hvis du serverer tapas eller italiensk anti pasti.

Tryk på billedet og få opskriften på verdens nemmeste saltmandler

Udover at stille lækkersulten kan saltmandler også anvendes i salater. Det gør ofte en salat langt mere lækker, når der tilføres et knasende element.

Prøv f.eks. en af følgende grønkålssalater:

Tryk på billedet for at få opskriften på syltede rødløg uden sukker

Her er det grønkål vendt i en god olivenolie, citronsaft og lidt salt og peber. Efterfølgende er salaten toppet med granatæblekerner, syltede rødløg og hjemmelavede saltmandler. Kombinationen af det salte og det syrlige gør salaten til en af mine favoritter. Det tager under 10 minutter at lave syltede rødløg uden sukker.

Tryk på billedet for at få opskriften på frisk grønkålssalat med æbler

Saltmandlerne kan også bruges i en frisk grønkålssalat med æbler. Den serverede jeg til lammekølle her i påsken. Tryk på billedet for at få opskriften.

Hvis du hopper ud i en af grønkålssalaterne, kan jeg klart anbefale at lave en stor portion, så der også er til frokosten dagen efter.

Eller hvad med at hakke en håndfuld hjemmelavede saltmandler groft og drysse dem over en moden avocado sammen med et par dråber chiliolie. Det smager godt ? Det er perfekt til morgenmad sammen med æg.

Tryk på billedet for at få opskriften på avocado med chiliolie og saltmandler

På min hjemmeside finder du flere opskrifter på spændende salater, og du skal være mere end velkommen til at give siden www.dethandlermestommad.dk et besøg.


Du finder også Det Handler Mest Om Mad på Facebook, hvor jeg flere gange om ugen kommer med inspiration til morgenmad, salater, middagsretter og meget andet.

Jeg ønsker dig en rigtig god uge med masser af madglæde.

Mette Forman
Madblogger
www.dethandlermestommad.dk

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?