Mikrogrønt i din vindueskarm

Hvad er bedre end at starte ugen med et lækkert og sundt madtip fra DragørNyheder.dk´s madblogger Mette Forman. Påsken står for døren så hvad er mere oplagt end en hjemmelavet æggesalat med mikrogrønt.

Længes du også efter forår? Det gør jeg og har derfor inviteret foråret indenfor i min vindueskarm.

Mikrogrønt er en rigtig nem og hyggelig måde at få følelsen af, at foråret er på vej, og det hele snart begynder at pible op af jorden, og der skyder grønne knopper frem på buske og træer. Men med den kulde vi har i øjeblikket, må vi nok vente lidt endnu.

Så i dag og høst til påske!

Karse klar til at blive høstet

Vi kender alle sammen de små karsefrø, der spirer og bliver så fine og grønne. Det tager en uges tid, og så er karsen klar til at blive høstet. Karsen kan f.eks. bruges til at pynte rugbrødsmadderne eller anvendes i en hjemmelavet æggesalat, som vil være helt perfekt på påskebordet.

Hjemmelavet æggesalat (perfekt på påskebordet) – tryk på billedet for at få opskriften

At dyrke mikrogrønt i vindueskarmen er et sjovt og hyggeligt projekt, der kan laves sammen med børnene eller børnebørnene. Det er en fornøjelse at følge med i, at de små frø spirer og vokser. Og så smager det bare 100 gange bedre, når det er hjemmedyrket.

Der er et hav af muligheder for at dyrke mikrogrønt i vindueskarmen. Her giver jeg bare et par ganske få bud. Udover almindelig karsefrø, der er mild i smagen, er chiafrø også geniale. Det tager lidt længere tid med chiakarse. Her skal du nok regne med, at det varer omkring 14 dage før, de små frø spirer og er klar til høst. Chiakarse er lidt krydret i smagen.

Chiafrø klar til høst om ca. 14 dage

Prøv også at dyrke små radisespirer. De er så smukke i farven. Dem er jeg personligt ret vild med. Eller hvad med basilikum, rucola eller sennep?

Radisespirer næsten klar til at blive høstet

Det eneste, du skal bruge, er:

?Frø
?Vat
?Vand
?Beholder
?Husholdningsfilm (eventuelt)

Fremgangsmåde:

  1. Læg et stykke bomuldsvat eller vatrondeller i bunden af din beholder (f.eks. et lille fad, en tallerken eller et glas), hvor du vil have dit mikrogrønt til at vokse.

2. Gennemvæd vattet ved at hælde koldt vand på.

3. Drys dine frø ud på vattet. De skal ligge forholdsvis tæt.

4. Du kan eventuelt lægge et stykke film løst over uden at lukke tæt til. Det vil få lidt samme effekt som et drivhus. Det holder på fugten, og der bliver lidt varmere derinde, og hele processen går lidt hurtigere.

5. Stil dit kommende mikrogrønt lyst, f.eks. i vindueskarmen.

6. Følg med spænding hvordan de små frø begynder at spire og vokser sig flotte og tætte.

7. Fugt eventuelt vattet i løbet af den næste uges tid, hvis det bliver nødvendigt. Hvis du har en forstøver, er det en god ide at bruge den.

8. Når din chiakarse, almindelig karse eller radisespirer er blevet flot og tæt, er den klar til høst og nydelse.

Husk at så en ny omgang 🙂

Tomat med radisespirer

Rigtig god fornøjelse med dit mikrogrønt – lad det gro!

På min hjemmeside finder du flere opskrifter, hvor et drys mikrogrønt vil gøre sig godt, og du skal være mere end velkommen til at give siden www.dethandlermestommad.dk et besøg.

Du finder også Det Handler Mest Om Mad på Facebook, hvor jeg flere gange om ugen kommer med inspiration til morgenmad, salater, middagsretter og meget andet.

Jeg ønsker dig en rigtig god uge med masser af madglæde.

Mette Forman
Madblogger
www.dethandlermestommad.dk

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?